077 - 466 14 43 Kunnen wij u helpen? Bel ons gerust!

Tuinhuis als erfafscheiding

Als het nodig is of als u het prettig vindt om wat meer privacy in uw tuin te hebben, kunt u ervoor kiezen een erfafscheiding of schutting te bouwen. Het is ook een mogelijkheid om een tuinhuis als erfafscheiding te plaatsen. Op deze manier heeft u als het ware twee vliegen in één klap. Door het tuinhuis als erfafscheiding te gebruiken, heeft u een stuk minder schutting of helemaal geen schutting meer nodig. En het tuinhuis is zelf ook nog eens functioneel!

Als u een tuinhuis als erfafscheiding wilt plaatsen, houd er dan wel rekening mee dat er een aantal regels zijn waar het tuinhuis aan moet voldoen. Als u zich aan de regels houdt, kunt u probleemloos zonder vergunning bouwen. De volgende regels gelden voor een schuur, tuinhuis of ander bijgebouw:

  • U mag maximaal één woonlaag op de grond bouwen, niet hoger dan drie meter.
  • U moet een meter vrijhouden tussen het tuinhuis en de openbare weg, het openbare groen en het voorerf. Heeft u een hoekhuis dan mag u soms aan de zijkant vergunningsvrij bouwen.
  • Wordt het bijgebouw meer dan 10m2, dan moet u een meter van de erfgrens met de buren blijven. Het totaal aan bijgebouwen mag maximaal 30m2 of de helft van uw tuin zijn.
  • U mag het bijgebouw enkel gebruiken waarvoor het binnen het bestemmingsplan toegestaan is en het moet er netjes uitzien. Bij een monument of beschermd stadgezicht bijbouwen is niet zomaar toegestaan.

Heeft u vragen over een tuinhuis als erfafscheiding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bekijk onze vele mogelijkheden voor tuinhuizen online.