077 - 466 14 43 Kunnen wij u helpen? Bel ons gerust!

Tips voor aankoop van uw tuinhuis

Allereerst willen wij U bedanken voor het vertrouwen dat U in ons gesteld heeft. Hierna volgen enkele tips voor een langer behoud van uw tuinhuis, garage, of schuurtje.

  • Wij raden U aan om ruim de gehele oppervlakte ± 20 cm uit te graven, waar het bouwwerk moet komen te staan. Daarna vult U de uitgegraven plaats met schoon vulzand (zogenaamd geel zand) Denk er aan bij bijna ieder bouwwerk zit een dakoversteek, houd hier voldoende rekening mee bij het graven, nooit boven buurmans erf een dakoversteek laten hangen.
  • Hierna kan het bouwwerk geplaatst worden.
  • Verder raden wij U aan, nadat het bouwwerk is geplaatst, plastic (landbouwplastic) op de grond te leggen. Dit over de gehele oppervlakte en goed laten aansluiten tegen de betonnen bandjes. Vervolgens weer een laagje vul- of metselzand, waarop U de tegels legt of het beton stort. Plastic voorkomt optrekkend vocht van onder af, wat vooral in de winterdag bij vorst tot uiting kan komen.
  • Geïmpregneerd hout hoeft in principe niet behandeld te worden. Echter vrij snel treedt er een verkleuring van het hout op. Wij raden U daarom aan het tuinhuis, garage of schuurtje te behandelen aan de buitenzijde (Niet aan de binnenzijde). Dit kunt U het beste doen met een transparante houtveredeling of buitenbeits. Dit is verkrijgbaar in diverse kleuren bij uw eigen schilder of bij uw Tuinhuiscentrum van de Munckhof BV . Uiteraard kunt U ook met een dekkende verf schilderen, waarin vele combinaties van kleuren mogelijk zijn. Deuren en ramen alsmede het binnenwerk zijn niet behandeld! Vooral deuren en ramen moeten behandeld worden. Dit kan het beste met een speciale inpraline wat later nog overschilderbaar is.
  • Om opspattend vuil te voorkomen kan men eventueel gootwerk monteren, echter is het ook mogelijk om een rand van kiezelsteen langs of rondom het huisje te maken. Dit is de beste manier om opspattend vuil tegen te gaan.
  • Een singles dak gaat lang mee, gemiddeld ± 10 tot 15 jaar. Echter bij plaatsing onder bomen en schaduwrijke plaatsen kan het gebeuren dat er mosvorming op het dak ontstaat. Bij constatering dient men het dak zuiver te houden daar wortelvorming doordringt tot onder de shingles en daardoor lekkage kan ontstaan. Staat het tuinhuis vrij en constateert men ook mosvorming alsmede algenaanslag dient men dit ook zuiver te houden, Informeer naar de beste producten hiervoor, bijv.  bij een bouwmarkt.
  • Hout is een natuur-product en is onderhevig aan werking, Het is daarom mogelijk dat ondanks dat we streven naar een zo goed mogelijk product een deur gaat klemmen bij vochtig weer, of juist krimpt bij droog weer. Dit is helaas niet te voorkomen. Bij ernstig klemmen kan de deur het beste afgeschaafd worden. Dit echter zo, tot hij weer net past om latere problemen te voorkomen zodat hij bij droog weer niet al te veel kieren gaat vertonen. Is de deur echter veel te veel gekrompen en daarom niet meer in het slot past, kan men het beste een stukje hout en/of plaatmateriaal achter de scharnieren plaatsen wat bij uitzetten weer verwijderd kan worden. Ook is het mogelijk dat een deur wat krom trekt. Soms is het mogelijk door het slotplaatje bij te stellen dat de deur weer rechter komt, echter dit is geen garantie. Dit hoort echter ook tot de natuurlijke werking van hout. Tuinhuiscentrum van de Munckhof BV is niet aansprakelijk voor de natuurlijke werking van hout. Bij inschakeling van Tuinhuiscentrum van de Munckhof BV voor het “repareren” van deuren e.d. kan dit in rekening gebracht worden.
  • Een tuinhuis, garage of schuurtje is een uitbreiding van onroerend goed. Het is daarom noodzakelijk om bij de verzekeringsagent te informeren voor een verzekering (brand, inbraak, storm). Wij wensen U verder veel plezier met uw tuinhuis, garage of schuurtje.